ვენახები

საქართველოს ღვინის მზარდი რეგიონების რუკა.

Aguna მიეკუთვნება მწარმოებლის კატეგორიას, რომლისთვისაც ხარისხი მნიშვნელოვანია და არა რაოდენობა. ვენახების გაშენებამდე ვსწავლობთ ნიადაგის შემადგენლობას. ყურძნის მოსაყვანად არ გამოიყენება სისტემური და ძლიერი შხამები, აგრეთვე ჰერბიციდები და ქიმიური სასუქები. მოსავლის აღება იწყება მაშინ, როცა ყურძენი სიმწიფის ფენოლურ სტადიას აღწევს. შეგროვება ხორციელდება მხოლოდ ხელით სპეციალურ ყუთებში კენკრის მაქსიმალური უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად.

კახეთში, ქართული მეღვინეობის ცენტრში, უახლესი ტექნოლოგიური აღჭურვილობით აღჭურვილი მეღვინეობა აგუნა.

კომპანია ფლობს მევენახეობა-მეღვინეობის უნიკალურ მიკრორაიონებში მდებარე 15 ჰექტარზე მეტ ვენახს. საფერავის ვენახი ახაშენის ზონაში 12 ჰექტარზეა გაშენებული, ხოლო ალაზნის შუაგულში “შიდა კახეთში” 2 ჰექტარი საფერავის ვენახი და 1 ჰექტარი ქისი შენდება.